Trump ründas enda vastu koondunud vabariiklasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AFP/SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump ründas eile erakonnakaaslasi, kes püüavad meeleheitlikult leida tema asemele mõnd teist kandidaati.

Miljardärist kinnisvaramagnaat ähvardas Las Vegase Treasure Islandi hotellis esinedes ühel hetkel koguni vabariiklased rahalise toetuseta jätta, kui nad ühiselt tema selja taha ei asu.

Trump viitas mässajate rühmale, kes püüab teha kõik, et ta järgmisel kuul parteikongressil presidendikandidaadiks valimiseks piisavalt delegaate ei saaks.

«Teil on paar tüüpi, kes said haledalt lüüa ja püüavad nüüd organiseerida midagi degelaatide mässu taolist,» ütles Trump. «Minu meelest on nad seda juba üritanud.»

Trump tõrjus Las Vegase kõne jooksul vabariiklaste väikse kildkonna väidetavaid mässuplaane õige mitu korda, nimetades neid kord ebaseaduslikuks, siis jälle meedia väljamõeldiseks.

Ehkki Trump väidab, et tema tõrjumise püüded on väljamõeldis, on kongressis üha rohkem vabariiklasi, kes ütlevad, et ei lähe üldse parteikongressile või ei toeta tema kandidatuuri.

Konservatiivsete delegaatide ja parteitöötajate hulgas on käima läinud liikumine parteireeglite muutmiseks, et saada Trumpi asemel teine kandidaat. Sel algatusel ei ole aga piisavat toetust ja ka alternatiivset kandidaati ei ole keegi veel suutnud välja käia.

Ka Trump ise on enesekindel ja Las Vegases küsis ta otse välja, keda vastased tema asemele pakuvad. «Keda nad kavatsevad valida? Ma saan kõigist jagu,» kuulutas ta.

Kõnes vihjas ta endisele vastasele Jeb Bushile ja veel ühele vabariiklasele, kelle nime ta ei nimetanud. Trumpile ei ole toetust avaldanud lisaks Bushile ka talle eelvalimistel alla jäänud senaator Ted Cruz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles