Türgi piirivalvurid lasid maha kaheksa Süüria põgenikku (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Türgi piirivalvurid lasid eile õhtul maha vähemalt kaheksa ja haavasid veel kaheksat põgenikku, kes üritasid Süüria loodeosas üle piiri Türgi Hatay provintsi siseneda, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Aktivistide võrgustik Kohalikud Koordinatsioonikomiteed ütles, et Kherbet al-Jouzi vahejuhtumis sai surma 11 inimest. Vähemalt üks põgenikest oli pärit Jarablusist, mis on äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kontrolli all.

Ka kohalikud aktivistid süüdistasid Türgi piirivalvureid.

Türgi võimud ei ole juhtunut kommenteerinud, kuid on seni järjepidevalt eitanud süüdistusi, et nende üksused tulistavad piiri ületada üritavaid süürlasi. Riikidevaheline piiriala suleti mitme kuu eest.

Vaatluskeskuse andmeil on Türgi sõdurid avanud korduvalt tule süürlastest piiriületajate pihta ning aasta algusest on Türgi piirivalvurid sellistes vahejuhtumites tapnud vähemalt 60 inimest, kõik tsiviilisikud.

ÜRO andmetel on Süüriast sõja tõttu Türki põgenenud üle 2,7 miljoni inimese. Viimastel kuudel on Türgi hakanud põgeniketulva ohjeldamiseks piiri rangemalt valvama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles