Venemaa pommitamisest: USA ei andnud meile koordinaate (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Vene sõjavägi tõrjus täna Pentagoni süüdistusi rünnakutes Süüria opositsioonivägedele, keda toetab USA, öeldes, et ameeriklased ei esitanud andmeid nende asukohast.

Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov ütles, et piirkond, kuhu neljapäeval õhulöök tehti, jääb 300 kilomeetri kaugusele alast, mille USA oli eelnevalt kuulutanud seaduslike opositsioonijõudude kontrolli aluseks piirkonnaks.

Pentagoni teatel ründasid Vene sõjalennukit äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) võitlevate Süüria opositsioonivägede garnisoni riigi lõunaosas Al-Tanafis.

Konašenkov teatas tänases avalduses, et Vene sõjavägi hoiatas Ühendriike rünnakuplaanist, kuid ei saanud Pentagonilt opositsioonijõudude asukoha täpseid koordinaate.

Vene ja USA kaitseametnikud pidasid eile videokonverentsi, mis Konašenkovi sõnul oli konstruktiivne ja peegeldas ühist soovi parandada rünnakute koordineerimist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles