Kabulis sai rünnakus minibussile surma 14 ja viga üheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinnas Kabulis sai täna julgeolekutöötajaid vedanud minibussile korraldatud plahvatuses surma 14 Nepali turvatöötajat ja vigastada üheksa inimest, teatas siseministeerium.

«Surma sai 14 välismaalast, kõik Nepali kodanikud,» teatas siseministeerium avalduses, lisades, et mõistab rünnaku karmilt hukka.

Rünnakus said vigastada veel viis Nepali kodanikku ja neli afgaani, lisas ametkond.

«Esialgsed andmed tänase terrorirünnaku kohta Kabulis on 14 tapetut ja kaheksa vigastatut. Politsei tegeleb ohvrite tuvastamisega,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja Sediq Sediqqi Twitteris.

Vastutuse rünnaku eest võttis sotsiaalmeedias islamiliikumine Taliban, kelle pressiesindaja Zabihullah Mujahidi sõnul oli see suunatud agressioonijõudude vastu Afganistanis.

Minibuss liikus rünnaku ajal pisut enne kella 6 hommikul (Eesti aeg 04.30) Kabulist riigi idaossa Jalalabadi viival teel ning ründaja liikus jalgsi, teatas politsei.

Sündmuskohal on üle kahe tosina kiirabiauto.

Tegemist on esimese rünnakuga Kabulis pärast moslemite püha kuu ramadaani algust 6. juunil.

Viimases suuremas rünnakus Afganistani pealinnale Kabulile sai 19. aprillil surma 64 ja vigastada 340 inimest.

Taliban on võidelnud Afganistani keskvalitsuse ja seda toetavate NATO vägede vastu alates 2011. aasta sügisest, kui USA juhitavad väed liikumise võimult tõrjusid.

Washington teatas hiljuti Afganistanis teeniva 9800 USA sõduri volituste laiendamisest Afganistani julgeolekujõudude toetamisel Talibani vastu.

USA ja NATO väed on tegutsenud Afganistanis toetavas ja nõuandvas rollis alates 2015. aasta algusest, mil riigist lahkusid liitlasvägede lahingüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles