Küsitlus: poolakad ei taha Suurbritanniast lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolakate pood Londonis.
Poolakate pood Londonis. Foto: Scanpix/AP

Kaheksakümmend protsenti umbes 800 000 Suurbritannias elavast poolakast tahab sinna jääda sõltumata sellest, kas britid otsustavad Euroopa Liidust lahku lüüa või mitte, näitavad eile avaldatud küsitlustulemused.

Vaid kolm protsenti poolakatest, keda Poola agentuur IBRiS küsitles, peab plaani kodumaale naasta. Üle poole poola migrantidest kavatseb taotleda Suurbritannia kodakondsust.

Küsitlus viidi läbi 15.- 17. juunini ja see on kõigi aegade suurim arvamusuuring Suurbritannias elavate poolakate hulgas.

Britid otsustavad 23. juuni referendumil, kas jääda ELi liikmeks või lahkuda ühendusest.

10 protsenti poola migrantidest kavatseb kolida mõnda teise ELi riiki, kui Suurbritannia lahkulöömine peaks tähendama et neil tuleb sellest riigist ära minna.

«Peaaegu mitte keegi ei taha Suurbritanniast lahkuda,» ütles IBRiSi direktor Marcin Duma uurimistulemusi kommenteerides.

Mittekodanikena ei saa suurem osa poolakaist neljapäeval Briti referendumil hääletada.

Paremat elu otsima tulnud poolakad moodustavad suurima rühma sissrändajatest, kes saabusid Suurbritanniasse pärast EL-i ittalaienemist 2004. aastal.

IBRiSi uurimistulemused avaldasid eile uudisteagentuur Polish Press Agency ja veebileht Polish Onet.pl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles