Õpetajate meeleavaldusel Mehhikos hukkus kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko lõunaosas sai politsei ja tuhandete teed blokeerivate õpetajate kokkupõrgetes eile surma kuus ja vigastada üle 100 inimese, kuulihaavu said mitmed politseinikud.

Politsei kasutas Oaxaca osariigis Asunción Nochixtláni linnas protestivate õpetajate laialiajamiseks pisargaasi. Korrakaitsjate sõnul avasid tundmatud relvastatud isikud tule nii politseinike kui ka rahva pihta.

«Kuus ohvrit olid tsiviilisikud,» ütles Oaxaca osariigi avaliku julgeoleku minister Jorge Alberto Ruiz Martinez.

Viga sai 55 föderaal- ja osariigipolitseinikku, kaheksa neist sai kuulihaavu, lausus ta, lisades, et viga sai ka 53 tsiviilisikut.

Haridustöötajate ametiühing CNTE on korraldanud mitmendat päeva Oaxacas kestvaid haridusreformi vastaseid meeleavaldusi, ühtlasi protestitakse kahe kutseliidu juhi vahistamise vastu.

Riiklik Julgeolekukomisjon eitas esialgu teateid relvastatud politseinike kohalviibimise kohta, nimetades sellele viitavaid fotosid võltsituks.

Mehhiko politseiülem Enrique Galindo ütles hiljem, et võimud otsustasid saata kohale relvastatud üksuse pärast seda, kui tundmatud isikud avasid politsei ja rahva pihta tule.

«Õpetajad ei olnud nende asjadega seotud,» ütles Galindo pressikonverentsil.

«On laekunud teateid mitme päevade viisi teid ja strateegilisi rajatisi blokeerinud vägivaldse jõugu kohalolust,» teatasid föderaal- ja osariigivalitsus ühisavalduses, kutsudes CNTE-d end neist jõukudest distantseerima.

Vähem ägedad kokkupõrked leidsid aset veel vähemalt kahes linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles