FSB: Nemtsov tapeti isetehtud relvast (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nemtsovi surma-aastapäeva puhul Moskva Suurele Moskvoretski sillale asetatud mälestustahvel opositsionääri pildiga.
Nemtsovi surma-aastapäeva puhul Moskva Suurele Moskvoretski sillale asetatud mälestustahvel opositsionääri pildiga. Foto: Scanpix/AFP

Vene opositsionäär Boriss Nemtsov tapeti isetehtud relvast, mis oli pandud kokku välismaiste relvade osadest, teatas täna föderaalne julgeolekuteenistus (FSB).

«Üks mureküsimusi ebaseadusliku relvaturuga võitlemisel on nõudluse kasv tulirelvade järgi, mis on valmistatud nn relvamakettidest ja tsiviilrelvadest, mille osad on samasugused kui nende lahinguanaloogidel,» ütles ütles FSB pressiteenistuse töötaja Interfaxile.

«Neid relvi kasutavad põrandaalused ja kuritegelikud rühmitused raskete ja vastukaja tekitavate kuritegude sooritamisel: 2014. aastal tappis nn GTA bande neist hulga Moskva piirkonna elanikke, 2015. aastal tapeti sarnastest ühiskonnategelane Nemtsov ja Kabardi-Balkaaria vabariigi Tšereki rajooni kohaliku omavalitsuse saadik B. Kantemirova,» sõnas ta.

Tema sõnutsi on viimastel aastatel suurenenud isetehtud relvade salakaubavedu Venemaale, eriti Ukrainast. Nendel makettidel on reeglina tõkestusmehhanism, mille saab kodustes oludes kõrvaldada.

Nemtsov lasti maha 2015. aasta 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Vene Basmannõi kohtu korraldusel on Nemtsovi mõrvas kahtlustatuna vahi all viis isikut: Zaur Dadajev, Anzor Gubašev ning nende kaasosalised Hamzat Bahhajev, Šadid Gubašev ja Temirlan Eskerhanov.

Nemtsovi tapmise peamise organiseerijana on Vene uurimiskomitee nimetanud Tšetšeenia taustaga Ruslan Muhhutdinovit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles