Prantsusmaa kutsus ELi arutama Moskva-vastaseid sanktsioone (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanktsioonid, sanktsioonid...
Sanktsioonid, sanktsioonid... Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Prantsusmaa kutsus esmaspäeval Euroopa Liidu liidreid arutama põhjalikult Venemaa vastu seoses Ukraina kriisiga kehtestatud majandussanktsioonide tulevikku.

Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault ütles, et sanktsioonide lõpetamine ei tule kõne alla niikaua, kui Venemaa ei ole aidanud jõustada 2015. aasta veebruaris sõlmitud Ukraina relvarahu leppeid.

Samal ajal ei saa EL lihtsalt jätkata sanktsioonide automaatset pikendamist neid sisuliselt arutamata, ütles Ayrault Luxembourg´is ELi välisministrite kohtumisel.

«Tingimused sanktsioonide lõpetamiseks ei ole paigas, kuna Minski leppeid ei austata ega täideta,» ütles Ayrault. «Tahan, et ELi järgmisel ülemkogul... me ei ole rahul sanktsioonide automaatse pikendamisega kuue kuu võrra, vaid sisulist debatti.»

Prantsuse välisministri sõnul saaksid ELi liidrid arutada, kas konflikti lahendamisel on edusamme tehtud ning mida annaks teha võimalikule lahendusele kaasaaitamiseks.

Diplomaatiliste allikate teatel arutavad ELi ametnikud teisipäeval sanktsioonide pikendamist kuue kuu võrra.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles