Arizona kuumalaine on nõudnud mitme matkaja elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kara O'Brien and Jeff Mayhew naasmas matkalt Ventana kanjoni juurde Lõuna-Arizonas. Pühapäeval lõppes samas piirkonnas matkanud kolme Euroopast pärit mehe jaoks matk õnnetult - üks meestest on surnud, teine kadunud ja kolmas hetkel haiglas.
Kara O'Brien and Jeff Mayhew naasmas matkalt Ventana kanjoni juurde Lõuna-Arizonas. Pühapäeval lõppes samas piirkonnas matkanud kolme Euroopast pärit mehe jaoks matk õnnetult - üks meestest on surnud, teine kadunud ja kolmas hetkel haiglas. Foto: Scanpix/AP

USA edelaosa tabanud erakordne kuumalaine, võimude andmeil on selle tagajärjel surnud vähemalt viis inimest Arizona osariigis, kus temperatuur on viimastel päevadel küündinud kuni 48 kraadini.

Neljast ohvrist kolm olid matkajad, Associated Pressi sõnul oli vähemalt üks neist Saksamaa kodanik.

Neljas ohver oli maastikurattur. Phoenixi päästeenistus teatas, et 28-aastane naine oli kogenud rattur, kes võttis kahe ja poole tunni pikkusele retkele kaasa piisavalt vett, kuid sellest hoolimata sai kuumus talle saatuslikuks.

Päästeteenistuse pressiesindaja Larry Subervi rõhutas, et olukord on erandlik. «Kogeme kuumalaineid iga aasta, kuid nüüd oleme lähedal kõigi aegade temperatuurirekordile, mis 1990. aastal oli 50 kraadi.»

Ilm võib prognooside kohaselt täna veelgi kuumeneda.

Kuumalaine on hoogustanud maastikupõlenguid lisaks Arizonale ka Californias ja New Mexicos. Kohati on vaja olnud inimesi põlengute teel evakueerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles