Saksamaal rajatakse nudistide ujumiskohta pagulaskeskus (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Scanpix/AFP

Järgmisel kuul avab Ida-Saksamaal Moritzburgis asuva nudistide ranna vahetus läheduses uksed asüülitaotlejate majutusasutus. Sealses järves varemalt alasti supelnud nudistide ühingu liikmetel on nüüd palutud end kinni katta ja ujumistrikood ja -püksid selga panna.

Nudistid pöördusid seepeale võimude poole palvega eraldada rahalisi vahendeid nende plaaži ja uute elanike hoone vahele kõrge aia rajamiseks, kuid vastuseks said nad kirja, et alasti ujumine on Radeburgi-nimelises tiigis nüüdsest keelatud.

Moritzburgi nudistide klubi sõnul, mis on eksisteerinud juba 1905. aastast saadik, tunnevad nad nüüd, et alasti olek kui nende loomulik olemise viis on ohustatud, sest võimud kardavad uusi tulijaid solvata.

«Ma ei ole kindel, kas siia pagulaskeskuse loomine on kõige parem mõte,» ütleb 70-aastane klubi  varahoidja Petra Hoffman.

«Paljud liikmed kahtlevad, kas üldse siia suveks tulla. Nad [linnavõimud] ütlevad, et me ei tohi enam alati ujumas käia ja saatsid meile eri keeltes vastavad instruktsioonid.»

Radeburgi tiigi äärde loodav asüülitaotlejate keskus hakkab majutama kuni 112 inimest.

«Meil on seda elamispinda vaja. Teist alternatiivi pole,» ütleb kohaliku ametivõimu pressiesindaja.

Ametniku sõnul oli alasti ujumise piiramine neil plaanis juba enne majutuskeskuse  planeerimist, aga võimalike vahejuhtumite ärahoidmiseks otsustasid nad selle rakendamist kiirendada.

Klubile kuuluval maal võivad nudistid jätkuvalt alasti ringi liikuda, ühingu 400 liiget kavatsevad aga ka oma ujumisvabaduse eest edasi võidelda.

Proua Hoffmann lisab: «Me keeldume sellest loobumast. Meie oma maa peal otsustame ainult meie ise, mida me teeme ja mida mitte.»

Kohaliku võimuesindaja sõnul on neil siiski plaanis nudistidest aktivistide ja pagulaskeskuse vahele mingisugune eraldav sein ehitada.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles