Porošenko: Donbassi valimised eeldavad mitme tingimuse täitmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko koos Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga täna Pariisis
Ukraina president Petro Porošenko koos Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga täna Pariisis Foto: NICOLAS MESSYASZ/SIPA/NICOLAS MESSYASZ/SIPA

Ukraina president Petro Porošenko ütles täna, et Donbassis valimiste korraldamiseks tuleb täita hulk julgeolekuga seotud tingimusi.

«19 tundi kestnud Minski läbirääkimistel püüdsime me Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi François Hollande'iga saavutada  konstruktiivset lähenemist Venemaale ja, et president Putin kirjutaks alla oma lubadustele, lõviosa läbirääkimistest puudutas nimelt relvarahu ja elude säästmist. Seepärast on ilmselge, et põhiseaduse muutmisel on teatavad eeltingimused,»  ütles Porošenko täna usutluses Prantsuse telejaamale Itele.

Riigipea sõnutsi tuleb Vene väed Ukrainast välja viia, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) missioon peab pääsema Donbassis kõikjale, sh ka sinna, kust on eriti tähtis rakserelvastus minema viia. «Ja alles pärast nende eeltingimuste täitmist võime me asuda valimisi korraldama,» ütles ta.

Porošenko väljendas veendumust, et sellised valimised peavad olema ausad ja läbipaistvad, väliste tingimusteta ei ole see võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles