Iisraeli väed tapsid eksikombel 14-aastase palestiina nooruki (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid Läänekaldal. Pilt on illustratiivne.
Iisraeli sõdurid Läänekaldal. Pilt on illustratiivne. Foto: Majdi Mohammed/AP

Iisraeli väed tapsid teisipäeva hommikul Läänekaldal eksikombel 14-aastase palestiinlase, pidades teda sõdurite kividega loopijaks, teatas juudiriigi armee.

Läänekalda Beit Ouri volikogu esimees Wagie Ahmad ütles, et 14-aastane Mahmoud Badran sai surma ja veel neli noorukit haavata, kui Iisraeli sõjaväepatrull nende auto pihta tule avas.

Ram Allah' teatel on ühe haavatu vigastused mõõdukad ja kolmel kerged.

Iisraeli armee avas auto pihta tule, kui noored ujulast naasid, pidades neid ilmselt kividega loopijateks. Palestiina võimud mõistsid tulistamise karmilt hukka, teatades, et noormees tapeti, kui ta koos oma kahe venna ja veel kahe teismelisega autos sõitis.

Vahejuhtumi asjaolud on segased, Iisraeli armee on alustanud uurimist, kuid võttis omaks, et tulistatud olid tõenäoliselt «asjasse mittepuutuvad kõrvalseisjad».

Armee teatel tulistati autot pärast seda, kui Jeruusalemmast Tel Avivi viival ja mõne kilomeetri pikkuses Läänekallast läbival maanteel loobiti öösel autosid kividega.

Iisraeli ajakirjanduse andmetel said kivirünnakutes vigastada kaks välismaalast ja üks iisraellane. Lisaks olevat kiviloopijad pildunud ka süütepomme ja valanud maanteele bensiini.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles