Putin kutsus reageerima NATO agressiivsusele (20)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa president Vladimir Putin ütles täna riigiduumas, et NATO võimendab oma ründavat retoorikat – mistõttu on vaja tugevdada julgeolekumeetmeid.

«Me ei näe positiivset vastureaktsiooni. Vastupidi, NATO tugevdab oma sõjakat retoorikat ja ründavat tegevust meie piiri lähedal. Neis tingimustes oleme sunnitud pöörama erilist tähelepanu riigi kaitsevõime tugevdamisega seotud ülesannetele,» ütles Putin duuma lahkuva koosseisu viimasel istungil.

Ta rõhutas, et Venemaa on valmis arutama maailma uut blokivälist kollektiivse julgeoleku süsteemi, kuid märkis, et seni ei suhtu lääs sellesse algatusse kuigi soosivalt.

«Tuleb luua tänapäevane blokiväline, kõikide riikide jaoks võrdne kollektiivse julgeoleku süsteem. Venemaa on valmis arutama seda ülitähtsat küsimust ja on minu korda teatanud oma valmidusest läbi rääkida,» rääkis president.

Tema sõnutsi ohustab maailmas julgeolekut enim terrorism ja maailmakogukond peab koondama jõupingutusi ning mitte kordama möödaniku vigu – killustatust ja ideoloogilisi lahkarvamusi.

«Millist õppetundi on veel vaja, et heita täna kõrvale vanad räbalaiks kulunud ideoloogilised lahkarvamused ja geopoliitilised mängud ning ühineda võitluseks rahvusvahelise terrorismiga? See ühine oht kasvab meie silme ees,» lausus riigipea.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles