Egiptuses suri end protestiks põlema pannud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Mohamed Farouk Hassan lebab Kairo haiglas pärast katset end parlamendi ees põlema panna. Erinevalt Ahmed Hashem al-Sayyedist jäi tema ellu.
Advokaat Mohamed Farouk Hassan lebab Kairo haiglas pärast katset end parlamendi ees põlema panna. Erinevalt Ahmed Hashem al-Sayyedist jäi tema ellu. Foto: SCANPIX

Üks kahest egiptlasest, kes ilmselt Tuneesias revolutsiooni vallandanud mehe eeskujul end täna põlema pani, suri.

25-aastane töötu ja vaimuhaige Ahmed Hashem al-Sayyed süütas end täna oma maja katusel ja suri haiglas kolmanda astme põletushaavadesse, vahendas AFP.

Sayyed oli üks kolmest inimesest Egiptuses ja üks kümnest isikust araabia maades, kes alates detsembrist on end bensiiniga üle valanud ja põlema pannud, protestimaks kas enda või riigi lootusetu käekäigu vastu.

Arvatavasti on tegu Tuneesia nn jasmiinirevolutsiooni vallandanud 26-aastase Mohamed Bouazizi enesetapu jäljendajatega. Kõrgharidusega Bouazizi oli sunnitud elatise teenimiseks tänaval puuvilju müüma ning astus drastilise sammu 17. detsembril pärast seda, kui teda taga kiusanud politsei tal müümise ära keelas.

Paljude araablaste jaoks märtriks muutunud Bouazizi äärmuslikku tegu on hiljem korranud viis inimest Alžeerias, eile lisandusid neile veel kaks meest – üks Egiptuses ja teine Mauritaanias.

Lisaks Sayyedile pani end Egiptuses täna põlema 40ndates eluaastates advokaat. Kairos valitsushoone lähedal end süüdanud mees sai kergeid vigastusi ja viidi haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles