Põhja-Korea liider nimetas raketikatsetust suureks õnnestumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un jäi raketikatsetusega väga rahule.
Kim Jong-un jäi raketikatsetusega väga rahule. Foto: LEE JIN-MAN/AP

Põhja-Korea liider Kim Jong-un nimetas kolmapäevast raketikatsetust suureks õnnestumiseks, mis kujutab Ühendriikide Vaikse ookeani sõjaväebaasidele otsest ohtu, edastas riiklik uudisteagentuur KCNA.

Kimi sõnul viibis ta isiklikult katsetuse juures ja see oli suursündmus, mis märkimisväärselt parandab Põhja-Korea võimekust ennetavaks tuumalöögiks.

"Meil on nüüd kindel võimekus rünnata ameeriklasi Aasia-Vaikse ookeani regioonis," kiitis Kim.

USA ja Lõuna-Korea andmetel tulistas Põhja- Korea kolmapäeva hommikul idarannikul välja kaks keskmaaraketti, mis lendasid kaugemale kui varasematel ebaõnnestunuks kuulutatud katsetustel.

Ilmselt katsetati kesktegevusraadiusega ballistilist raketti Musudan ning tegemist oli viienda ja kuuenda katsetusega aprillist alates.

ÜRO  Julgeolekunõukogu on kehtestanud Põhja-Koreale viied sanktsioonid ning mõistis eelmised raketikatsetused 1. juunil karmilt hukka kui ballistilise raketi tehnoloogia kasutamise keelust üleastumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles