Päikeselennuk ületas Atlandi ookeani ja maandus Hispaanias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeselennuk Solar Impulse 2
Päikeselennuk Solar Impulse 2 Foto: Reuters

Päikeselennuk Solar Impulse 2 maandus neljapäeva hommikul pärast 70 tunni pikkust lendu üle Atlandi ookeani Hispaanias Sevillas.

Päikeseenergiat kasutav eksperimentaallennuk lendas Hispaaniasse New Yorgist. Šveitslasest pilooti Bertrand Piccardi tervitas Lõuna-Hispaanias lennuki meeskond. Esimene päikeselennuki soololend üle Atlandi ookeani kestis umbes kolm päeva.

Solar Impulse 2, mis on sõiduauto raskune, kuid mille tiibade siruulatus on nagu Boeing 747-l, jätkab 35 000 kilomeetrist reisi ümber maailma taastuvenergia propageerimiseks. Lennukit juhivad vaheldumisi kaks pilooti, Piccard ja samuti Šveitsi kodanik André Borschberg.

Solar Impulse alustas teekonda 2015. aasta 9. märtsil Abu Dhabist.

Aasia, Vaikse ookeani, Põhja-Ameerika ning Atlandi ületanud Piccard ja Borschberg teevad veel kas ühe vahepeatuse enne Abu Dhabisse jõudmist või muudavad oma algset plaani ning lendavad lõppsihtpunkti otse. Solar Impulse 2 lendab keskmiselt 50 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles