Saksa politsei lasi maha kinos tule avanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hesseni liidumaa siseministri Peter Beuthi kinnitusel lasi politsei eriüksus täna maha maski kandva mehe, kes avas Saksamaa lääne osas Frankfurti lähedal asuvas Viernheimi linnas kinokompleksis tule. Võimude teatel keegi teine viga ei saanud ja kõik pantvangi võetud inimesed on vabastatud.

Politsei sai juhtunust kinokompleksis Kinopolis Rhein-Neckar teate kella 14.45 paiku kohaliku aja järgi. Korrakaitsjate andmeil tulistas mees neli korda õhku. Seejärel barrikadeeris ta end hoonesse, samal ajal kui kinokülastajad põgenesid sealt. Praeguseks ei ole selge, kas tulistaja kasutas elav- või paukmoona.

Sündmuskohal viibinud politsei pressiesindaja Christiane Kompus ütles uudisteagentuurile Associated Press, et tal puudub teave ründaja isikust ja motiivist.

Kompuse sõnul võttis ründaja mitu pantvangi, kuid täpset arvu ta öelda ei osanud.

Beuthi kinnitusel hukkus maskeeritud ja üksinda tegutsenud isik heitluses politseiga. Politseioperatsioon kestis umbes kolm tundi, lisas politsei pressiesindaja Bernd Hochstaedter «Usume, et vigastatuid polnud,» lisas ta. Samas teatas kohalik meedia, et pisargaasi tõttu said mitmed inimesed viga. Kannatanute arv jääb 25-50 vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles