Piraatide kaaperdatud laeval toimus taas tulevahetus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadid kaaperdatud Ukraina kaubalaeva Faina juures.
Piraadid kaaperdatud Ukraina kaubalaeva Faina juures. Foto: AP / Scanpix

Somaalia ranniku lähedal kaaperdatud tanke ja relvi vedanud Ukraina kaubalaeval Faina puhkes väidetavalt piraatide vahel taas tulevahetus.


Ka eile toimus pardal tulevahetus, milles esialgsete andmete kohaselt hukkus kolm piraati, kuigi laeva hõivanud grupeeringu esindajad selle teate hiljem ümber lükkasid. Ükski meeskonnaliige seni vigastada pole saanud, kuid tulistamiste üksikasjad on seni teadmata, vahendas Lenda.ru.

Belize`i lipu all seilavat alust piiravad endiselt USA sõjalaevad ja helikopterid, mis tõenäoliselt ongi mereröövlites sisepingeid tekitanud.

Pentagon on andnud mõista, et mingit rünnakut USA sõjaväelased laevale esialgu ei korralda, sest oodatakse Venemaa laevade saabumist sündmuspaigale.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Geoff Morrelli kinnitas AFP-le, et USA eesmärgiks on leida konfliktile «rahumeelne lahendus».

Morelli kinnitusel ei pea USA merevägi piraatidega läbirääkimisi ja ta ei osanud ka täpsustada, kes mereröövlitega suhtleb.

Morelli sõnul seisneb peamine ülesanne praegu selles, «et laadung ei jõuaks kellegi kätesse, kes võiks seda kasutada viisil, mis destabiliseeriks regiooni».

Piraatide esindaja Sugule Ali kinnitusel on nad vaatamata piiramisrõngale «valmis igaks juhtumiks».

Ukraina kaubalaeva vabastamise eest on piraadid nõudnud 20 miljoni dollari suurust lunaraha. Pole selge, kas laeval olev relvastus pidi minema Lõuna-Sudaanile või Keenia relvajõududele, kuid mereröövlid kinnitasid, et pole tankidest huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles