POSTIMEES LONDONIS. Teadmatus ja segadus- Suurbritannia valis väljumise (1)

Kerstin Meresma
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

London, Suurbritannia. Kohalikud on oma otsuse langetanud, tegemist oli lõppude lõpuks nagu oodatudki väga võrdse võitlusega, kuid võit kuulutati täna hommikul veidi peale seitset lõplikult välja neile, kes soovisid Euroopa Liidust lahkuda. 

See tulemus, mis on üllatav, saabus vaid 4-protsendilise häälteenamusega ja peale seda, veidi peale kella 8-t tuli teine pauk: tagasi astus peaminister David Cameron. Suurbritannia elan üle kaht šokki.

Londoni tänavatel ringi kõndides ei pea palju pingutama, et kuulda kohalikke tänastest uudistest rääkimas - eriti Brexitist. Kõik arutavad hääletustulemuste üle, vaid erinevatest vaatenurkadest, tuleviku üle pole keegi enam kindel.

Üht kohalikku intervjueerides ütles too, et ei teagi, mis on suurem šokk, kas Brexit või Cameroni tagasi astumine. Peaminister oleks justkui rahva hüljanud. Downing Streeti maja nr 10 ees valitsev tänane segadus on juba omaette vaatamisväärsus. Sinna on kohale toodud lisapolitseijõud, kes hoiavad rahva sõiduteelt eemale ja ohjavad meediat. Ajakirjanikke on seal muidugi palju, kõik loodavad, et Cameron täiendab oma hommikust avaldust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles