Läti siseminister: lisasin Lužkovi musta nimekirja, sest ta vihkab Lätit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Lužkov
Juri Lužkov Foto: SCANPIX

Läti siseminister Linda Murniece teatas täna pärast kohtumist president Valdis Zatlersiga, et Moskva endine linnapea Juri Lužkov kuulutati Lätis persona non grata'ks seetõttu, et ta vihkab seda riiki ja on alati Lätisse vaenulikult suhtunud.

Läti telekanali TV3 sõnul taotles Lužkov Lätis elamisluba ja andis vastava avalduse eelmise aasta lõpus Läti Venemaa saatkonda. Murniece sõnul on Lužkovi soov Lätisse kolida väga üllatav, vahendas LETA.

Siseminister tunnistas, et sai Lužkovi plaanide kohta Lätis infot juba varem ning et vastavad organid pidid hiljemalt 20. aprilliks olukorda uurima. Murniece tegi otsuse Lužkov musta nimekirja lisada aga juba praegu.

Seaduse kohaselt on siseministril õigus persona non grata'ks kuulutada iga isik ilma põhjust teatamata, ütles Murniece. Lužkovil pole seetõttu nüüd lubatud Lätisse siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles