Sanders hääletab presidendivalimistel Clintoni poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders
Bernie Sanders Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürginud Bernie Sanders sõnas reedel, et hääletab valimistel Hillary Clintoni poolt, tunnistades viimase võitu eelvalimistel.

Sanders vastas jaatavalt USA meediakanali MSNBC ajakirjaniku küsimusele Clintoni poolt hääletamise kohta.

«Mõte on selles, et kavatsen teha kõik, mida suudan, et Donald Trumpi võita,» sõnas Sanders, viidates vabariiklaste tõenäolisele presidendikandidaadile sügisel toimuvatel valimistel.

«Trump oleks minu arvates nii mitmel viisil selle riigi jaoks hävituslik, kui ta presidendiks valitakse. Me ei vaja presidenti, kelle kampaania nurgakiviks on kitsarinnalisus,» sõnas Vermonti osariigi senaator Sanders.

Hillary Clintonil on koos piisavalt suur delegaatide arv, millega tagada presidendinominatsioon järgmisel kuul Philadelphias toimuval Demokraatliku Partei kongressil.

Sanders pole sellest hoolimata loobunud demokraatide kandidaadiks pürgimisest, kuna tahab enda sõnul kallutada Clintoni seisukohti poliitikas vasakpoolsemateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles