Peking teatas diplomaatilise suhtluse peatamisest Taiwaniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani riigipea Tsai Ing-wen ja endine president Ma Ying-jeou.
Taiwani riigipea Tsai Ing-wen ja endine president Ma Ying-jeou. Foto: Reuters/ScanPix

Peking on peatanud sidemed Hiina ja Taiwani oluliste kontaktorganite vahel Taiwani presidendi Tsai Ing-weni suutmatuse tõttu võtta vastu ühtse Hiina riigi kontseptsiooni, teatas Hiina valitsus täna.

Taiwani küsimuste büroo koduleheküljele postitati vastav avaldus pärast Taiwani protestinoote 25 taiwanlasest kahtlustatu eilse üleandmise kohta Kambodža võimude poolt Hiinale.

Taiwani ning Hiina vaheliste sidemete eest vastutavate kontaktorganite vaheline suhtlus on peatatud, sõnas avalduses Hiina pressiesindaja An Fengshan.

Hiina ja Taiwani suhted hakkasid kiiresti jahenema, kui Tsai jaanuaris esimese naisena Taiwani presidendiks valiti. Tsai on traditsiooniliselt iseseisvust pooldavast Demokraatlikust Progressiparteist (DPP) ning tema võimuletulek tegi lõpu eelmise valitsuse kaheksa aastat väldanud Hiinale lähenemise poliitikale.

Peking ähvardas Taiwani tähtsate sidekanalite katkestamisega juba maikuus.

Ehkki Taiwan on alates 1949. aastal kommunistide võiduga lõppenud kodusõjast Pekingist poliitiliselt sõltumatu, ei ole ta kunagi ametlikult iseseisvust välja kuulutanud ning Hiina näeb Taiwani endiselt taasühendamist ootava territooriumina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles