Londonlased toetavad mõtet kuulutada linn iseseisvaks piirkonnaks (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadiq Khan.
Sadiq Khan. Foto: AFP/SCANPIX

Londoni linnapeale Sadiq Khanile suunatud petitsioon kuulutada London peale Brexiti tõeluseks saamist iseseisvaks piirkonnaks on kogunud tuhandete londonlaste poolthääli.

Petitsiooni organiseerija James  O`Malley sõnas, et Ühendkuningriigi pealinn on maailmalinn ning peaks jääma Euroopa südamesse.

Ligi 60% Londoni elanikest toetas Euroliitu jäämist, mis on tugevas kontrastis enamusega riigist.

LSE president ütles, et hääletustulemused näitavad, kui radikaalselt erinev London on.

Professor Tony Travers sõnas, et Londoni majandus ja poliitika paistavad muu riigiga võrreldes nii erinevatena, et linnapeal oli täiesti õigus taotleda suuremat võimu.

Eilsete tulemuste valguses teatas Londoni linnapea Sadiq Khan, et on eluliselt tähtis, et Londonil oleks läbirääkimistel oma hääl lauale panna. «Me jätkame tulevikku vaatamist ning hoiame kaubandus- ja muid suhteid terve maailmaga, selhulgas ka Euroopa Liiduga,» sõnas ta.

Petitsioon, mille kohaselt linnapeast võiks saada «president Sadiq», on allkirjastatud juba 27 000 inimese poolt.

O`Malley, kes on tugev EL-i pooldaja, asutas petitsiooni-teemalise internetilehe change.org pahameelest Brexiti valimistulemusi vaadates. Ta oli täiesti hämmingus, et nii palju inimesi oli petitsiooniga kaasa minemas. «Ilmselt puudutas see neid inimesi, kes soovivad elada rahvusvahelises linnas,» sõnas ta.

Üks kommentaator petitsiooni lehel väljendas arvamust, et tunneb end moraalselt, kultuuriliselt ja ajalooliselt lähemal Pariisile, Brüsselile ja Roomale kui Sunderlandile.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles