Šotimaal kasvas Brexiti järel iseseisvuse toetajate hulk (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon Foto: AFP / Scanpix

Šotimaal on järsult tõusnud iseseisvuse toetajate hulk pärast seda, kui enamik britte neljapäevasel referendumil Euroopa Liidust lahkumise poolt hääletas.

Šoti ajalehe Sunday Post korraldatud küsitluse kohaselt soovib iseseisvumist 59 protsenti šotlastest, kahe aasta tagusel rahvahääletusel soovis Ühendkuningriigist lahku lüüa vaid 45 protsenti.

Ka Sunday Timesi uuring näitab Šotimaal iseseisvumisele enam kui 50 protsendist toetust.

Timesi küsitlusele vastanuist pooldas iseseisvust 52 protsenti vastanuist, aprillis toetas sarnases küsitluses Suubritanniast lahkulöömist vaid 30 protsenti.

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon ütles Ühendkuningriigi otsuse järel EL-ist lahkuda, et uue iseseisvusreferendumi korraldamine on "väga tõenäoline". Tema sõnul hakkab Šotimaa kohalik parlament "ette valmistama vajalikku seadusandlust" teise rahvahääletuse korraldamiseks. Inglismaa, Wales ja Põhja-Iirimaa jääksid vaba Šotimaa headeks sõpradeks, lisas ta.

Šotimaa hääletas kindlalt EL-i jäämise poolt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles