Sturgeon: Šotimaa võib Brexiti vetostada (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicola Sturgeon.
Nicola Sturgeon. Foto: SCANPIX

Šotimaa esiminister Nicola Sturgeon ütles BBC-le, et Šoti parlament võib proovida üritada peatada Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust.

Šoti Rahvuspartei juht Nicola Sturgeon teatas, et tal pole kahtlustki, et teeb Šoti parlamendile ettepaneku Brexitile oma seadusandlikku poolehoidu mitte anda.

BBC küsimusele, mida Šoti parlament teha kavatseb, vastas 129-kohalise parlamendi 63 esindajaga Šoti Rahvuspartei juht Sturgeon, et EL-ist lahkumiseks on Suurbritannial vaja läbi viia seadusandlikke samme. «Vaadates asja loogilisest seisukohast, ei usu ma, et sellist nõuet ei ole. Kui Šoti parlament otsustab selle põhjal, mis on Šotimaale parim, siis muidugi kaalutakse võimalust, et ei hääletata millegi poolt, mis kahjustab Šotimaa huve,» sõnas Sturgeon.

62 protsenti Šotimaa elanikest hääletasid teadupärast referendumil EL-i jäämise poolt.

Konservatiivide esindaja David Mundell sõnas aga, et «neljapäeval tehtud valikut tuleb austada, isegi kui see meile ei meeldi. See oli üle-Suurbritannialine hääletus, kus osalesid kodanikud kõigist Ühendkuningriigi osadest.»

Küsimusele, kas Šotimaa saaks Brexitit peatada, vastas Mundel, et ta ise ei näe, et Šoti parlamendil oleks positsiooni Brexiti peatamiseks, kuid ei ole samas näinud ka teemakohaseid dokumente.

Eelnevalt teatas Sturgeon plaanist alustada Brüsseliga läbirääkimisi Šotimaa EL-i jäämise üle. Päev pärast lõpptulemuse avalikustamist kinnitas Šoti valitsusjuht, et Šoti iseseisvusreferendum on taaskord päevakorral.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles