Itaalia: EL peab reageerima Brexitile kasinuspoliitika lõpetamisega (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi.
Itaalia peaminister Matteo Renzi. Foto: SCANPIX

Euroopa peab reageerima Suurbritannia lahkumisele kasinuspoliitika lõpetamisega, ütles Itaalia peaminister Matteo Renzi täna avaldatud artiklis.

«Kasinuspoliitika tekitab horisondile pilvi. See on muutnud tuleviku ohuks. See tõukab hirmule hoogu juurde,» lausus Renzi ärilehes Il Sole 24 Ore avaldatud artiklis.

Renzi kohtub täna Berliinis Saksa kantsleri Angela Merkeli ning Prantsuse presidendi François Hollande'iga. Pooled arutavad, kuidas Euroopa Liit Suurbritannia lahkumisele reageerib.

Itaalia hinnangul on EL-i majanduspoliitika liigselt keskendunud jäigale fiskaalpoliitikale ning see kahjustab töökohtade loomist ja majanduskasvu. Brittide rahvahääletus suurendab ja kiirendab vajadust muuta bloki eelarvereegleid, teatas Renzi.

«Üritame nüüd üles ärgata. Ilma majanduskasvuta pole ka töökohti. Investeeringuteta pole homset. Paindliku eelarvepoliitikata pole mingit kogukonda,» lausus ta.

Peaministri hinnangul tingis Suurbritannia lahkumise tööstuse kokkuvarisemine osades Inglismaa paigus. «Euroopa pole läbi. See tuleb pelgalt vabastada kibestumisest, bürokraatiast ja lühinägelikkusest.»

Itaalia prioriteetideks Suurbritannia lahkumise järgses EL-is on töökohtade arvu ja majanduskasvu suurendamine ning euroala pangaliidu suunas liikumine.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles