Paet: ELi riikide Vene-teemalised erimeelsused on taktikaline küsimus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusiasse saabunud Prantsuse vaatlejad.
Gruusiasse saabunud Prantsuse vaatlejad. Foto: AFP / Scanpix

Eesti välisminister Urmas Paet kinnitas täna, et euroliidu Venemaa poliitika on jätkuvalt ühtne ning aeg-ajalt esile kerkivad eriarvamused tulenevad taktikalistest küsimustest.

Põhilistes väärtustes ja hoiakutes ei ole mingit erimeelsust, ütles välisminister Urmas Paet ETV hommikusaates «Terevisioon», rääkides Euroopa Liidu Venemaa poliitikast.

«Kui ka vaadata augustis ja septembris toimunud erinevaid Euroopa Liidu kohtumisi ministrite tasandil ja ka ülemkogu /.../ , siis põhimõttelised hoiakud selles, mis Gruusias toimus, /.../ seal ei ole mingeid suuri erimeelsusi,» sõnas minister.

Tema sõnul tulevad arusaamade ja hoiakute erinevused mingitest taktikalistest küsimustest, aga ka sellest, mis hetkel oleks kasulik mingi samm astuda või astumata jätta.

«Eks see tuleneb nii ajaloolise kogemuse erinevusest Euroopas, aga majandushuvidest ja majanduslikust olukorrast,» lisas ta.

Paet kinnitas, et 27 liikmesriigi arusaamad on ühised, sest muidu ei oleks suudetud langetada kõiki neid põhimõttelisi otsuseid, mida on tehti Venemaa Gruusia-vastase agressiooni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles