Clinton sarjas Trumpi märkusi Brexiti teemal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendikandidaadid Hillary Clinton (demokraat) ja Donald Trump (vabariiklane)
USA presidendikandidaadid Hillary Clinton (demokraat) ja Donald Trump (vabariiklane) Foto: SCANPIX

USA demokraatide tõenäoline presidendikandidaat Hillary Clinton kritiseeris eile vabariiklasest rivaali Donald Trumpi rõõmustamist Suurbritannia otsuse üle lahkuda Euroopa Liidust.

Clinton ütles Indianapolises USA linnapeade konverentsil, et ülespuhutud märkused tekitavad sellistel hetkedel rohkem kahju kui kasu.

Referendumi ajal Šotimaad külastanud Trump nimetas Suurbritannia valijate otsust fantastiliseks, öeldes, et tema hinnangul on Brexit suurepärane sündmus.

Clinton ei maininud küll Trumpi nimepidi, ent ütles, et Ühendriike peaks juhtima need, kes asetavad ameerika rahva huvid enda ärihuvidest ettepoole.

Trump viibis Briti referendumi ajal Šotimaal, et osaleda oma uue ilme saanud Trump Turnberry golfiväljaku avamisel.

USA vajab liidreid, kes mõistavad, et ülespuhutud märkused turbulentsetel aegadel võivad tegelikult tekitada rohkem turbulentsi, lausus endine esileedi.

«Just seetõttu on kindel ja kogenud juhtimine sellistel aegadel niivõrd oluline,» sõnas Clinton.

Ühendriikide eksvälisminister tunnistas teisipäeval, et sarnaselt Suurbritanniale, kus on palju frustreerunud inimesi, on selliseid inimesi palju ka USAs.

Clinton rõhutas samas, et keegi – ei autokraat Kremlis ega presidendikandidaat Šoti golfiväljakul – ei tohiks kahelda Ühendriikide pühendumuses Euroopale

Neljapäeval peetud referendumil toetas Suurbritannia lahkumist EList 51,9 protsenti valijatest, 48,1 protsenti toetas liitu jäämist. Lõpliku tulemuse kohaselt hääletas lahkumise poolt 17,4 miljonit inimest ning ühenduse liikmeks jäämist toetas 16,1 miljonit inimest. Hääletamas käis 33,6 miljonit inimest ehk 72,2 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles