Osborne: London ei peaks lahkumisklausli aktiveerimisega kiirustama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Osborne.
George Osborne. Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaks aktiveerima Euroopa Liidu Lissaboni lepingu lahkumisklausli alles siis, kui riigi jaoks on selge, kuidas hakkab välja nägema selle tulevased suhted ELiga , ütles rahandusminister George Osborne täna.

«Ainult Ühendkuningriik saab aktiveerida artikkel 50. Minu hinnangul peaksime tegema seda vaid juhul, kui meie jaoks on selge missugust uut korraldust me oma Euroopa naabritega taotleme,» ütles Osborne.

ELi asutajariigid kutsusid laupäeval Suurbritanniat võimalikult kiiresti ELiga lahkumiskõnelusi alustama.

Briti peaminister David Cameron ütles reedel pärast seda, kui Ühendkuningriigi valijad otsustasid EList lahkuda, et jätkab peaministrina oktoobrini, mil valitsevad konservatiivid valivad endale uue esimehe, kes esitab ühendusele lahkumisavalduse.

Neljapäeval peetud referendumil toetas Suurbritannia lahkumist EList 51,9 protsenti valijatest, 48,1 protsenti toetas liitu jäämist. Lõpliku tulemuse kohaselt hääletas lahkumise poolt 17,4 miljonit inimest ning ühenduse liikmeks jäämist toetas 16,1 miljonit inimest. Hääletamas käis 33,6 miljonit inimest ehk 72,2 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles