Matvijenko: EL tühistab Vene-vastased sanktsioonid veel tänavu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene föderatsiooninõukogu esinaine Valentina Matvijenko.
Vene föderatsiooninõukogu esinaine Valentina Matvijenko. Foto: SCANPIX

Vene föderatsiooninõukogu esinaine Valentina Matvijenko ennustas, et Euroopa Liit tühistab Vene-vastased sanktsioonid veel tänavu, kuid väidab, et kuigi läbirääkimisi nende tühistamiseks tuleb jätkata, on Venemaa sanktsioonidega kohanenud.

«Minu arvates tuleb nii või teisiti üksteise poole liikuda, otsida sellele küsimusele lahendusi. Mulle tundub, et need püsivad paremal juhul selle aasta lõpuni. Ma võin muidugi eksida,» ütles Matvijenko täna pressikonverentsil.

Seejuures ta rõhutas, et on iseloomulik, et meie ühiskonnas kõlab järjest sagedamini, et oleme sanktsioonidega kohanenud ja neist isegi mingit kasu saanu.

Parlamendijuht ütles ka, et sanktsioonide tühistamise algatavad Euroopa partnerid.

«Täna lähtuvad sanktsioonide tühistamise algatused meie partneritelt, terve mõistusega inimestelt. Nad arvavad, et EL on ajanud end välissurve all nurka. Seega ei ole olukord lihtne, Brexitid lähevad mööda, ELi majandus aga kannatab turbulentsi käes. Algatus tuleb täna nendelt, kes need sanktsioonid kehtestas,» sõnas Matvijenko.

Euroopa Liidu alalised esindajad kiitsid möödunud nädalal heaks Venemaale kehtestatud majandussanktsioonide pikendamise kuni tuleva aasta 31. jaanuarini. Otsuse peab veel kinnitama ka Euroopa Liidu Nõukogu. Ilmselt tehakse seda pärast sel nädalal toimuvat Ülemkogu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles