Berliin: enne Londoni lahkumisavaldust kõnelusi ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steffen Seibert.
Steffen Seibert. Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli pressiesindaja välistas mitteametlikud kõnelused Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise tingimuste üle enne, kui London esitab ametliku lahkumisavalduse.

«Kui valitsus vajab mõistliku pikkusega ajaperioodi selle esitamiseks, austame seda,» ütles Steffen Seibert, rõhutades, et see ei saa kesta igavesti.

«Üks on selge, enne kui Suurbritannia selle avalduse esitab, lahkumistingimuste üle läbirääkimisi ei peeta,» ütles Seibert.

Briti peaminister David Cameron on öelnud, et tahab usaldada ELi Lissaboni lepingu lahkumisklausli aktiveerimise oma järeltulijale, kes astub ametisse oktoobris. Paljud Euroopa liidrid tahavad lahkumisprotsessi viivitamatut algust.

Briti rahandusminister George Osborne ütles täna, et Suurbritannia peaks aktiveerima Lissaboni lepingu lahkumisklausli alles siis, kui riigi jaoks on selge, kuidas hakkavad välja nägema selle tulevased suhted ELiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles