Kreml: Türgi president vabandas Putini ees (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja Vene riigipea Vladimir Putin mullu novembris G20 kohtumise eel Türgis.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja Vene riigipea Vladimir Putin mullu novembris G20 kohtumise eel Türgis. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan vabandas Venemaa presidendi Vladimir Putini ees Vene sõjalennuki allatulistamise pärast mullu novembris, teatas Kreml täna.

«Türgi riigipea väljendas oma sõnumis sümpaatiat ja sügavaimat kaastunnet surnud Vene piloodi perele ning vabandas,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov täna ajakirjanikele.

Peskovi väitel lubas Erdoğan teha kõik, et Türgi ja Venemaa vahel taastuksid sõbralikud suhted.

Türgi veebiportaali Hürriyet teatel on Ankara kinnitanud kirja saatmist.

Türgi asepeaminister Numan Kurtulmuş oli enne Kremli avaldust märkinud, et kahe riigi suhted paranevad kiirkorras. Seejuures mainis ta mitut Türgi juhtkonna tehtud sammu ning lisas, et Venemaa tühistas Türgi kodanike töökeelu.

Ankara väitel avasid Türgi F-16 hävitajad 24. novembril üle Süüria nende õhuruumi tunginud Venemaa Su-24 sõjalennuki pihta tule. Enne allatulistamist hoiatasid türklased Vene piloote viie minuti jooksul kokku kümme korda, millele nood aga kuidagi ei reageerinud. Intsidendis sai surma üks Vene pilootidest ja üks allatulistatuid päästma läinud Vene eriväelane.

Venemaa eitab Ankara väidet, nagu oleks Vene sõjalennuk rikkunud Türgi õhupiiri. Moskva väitel lendas lennuk üksnes Süüria õhuruumis. Vastuseks lennuki allatulistamisele kehtestas Venemaa Türgile majandussanktsioonid.

Kommentaarid (30)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles