Liibanoni idaosas rünnati uuesti kristlaste küla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni julgeolekujõud pärast terrorirünnakuid Al-Qaa asulas.
Liibanoni julgeolekujõud pärast terrorirünnakuid Al-Qaa asulas. Foto: -/AFP

Liibanoni idaosas rünnati esmaspäeva õhtul uuesti kristlaste Al-Qaa küla, plahvatustes sai surma vähemalt viis inimest, teatasid võimuesindajad.

Pealtnägijate sõnul lasid kolm mootorratastel saabunud enesetaputerroristi ennast õhku küla keskväljakul. Üks pommidest plahvatas kiriku ees ja ülejäänud kaks kohaliku omavalitsuse hoone juures.

Punase Risti esindaja ütles telekanalile LBC, et hulgaliselt inimesi sai rünnakus haavata.

"Küla lähedal jätkub tulevahetus valitsusvägede ja relvarühmituse vahel," lisas üks tundmatuks jääda soovinud julgeolekuametnik.

Hommikul sai samas külas neljas enesetapuplahvatuses surma kaheksa inimest.

"Esimene ründaja koputas külas ühe maja uksele ja lasi end õhku pärast seda, kui elanik muutus kahtlustavaks. Rahvas hakkas plahvatuspaigale kogunema ja siis lasi end õhku veel kolm enesetapuründajat," kirjeldas julgeolekuametnik.

Liibanoni riikliku uudisteagentuuri teatel sai plahvatustes viga ka kolm külas viibinud Liibanoni sõdurit.

Al-Qaa on üks mitmest Liibanoni ja sõjast laastatud Süüriat lahutavast piiripunktist, mis on alates Süüria konflikti puhkemisest 2011. aasta märtsis tunda saanud vägivalda ja suurtükituld.

Liibanoni sõjavägi on võidelnud pühasõdalaste rühmitustega piirialadel Süüriaga ja üritanud maha suruda piirkonnas tegutsevaid kohalikke rakukesi.

2014. aasta augustis puhkesid Arsali piirilinnas kokkupõrked sõjaväe ja äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ning terrorivõrgustiku Al-Qaeda haru Al-Nusra Rinde vahel.

IS ja Al-Nusra röövisid taandudes 30 Liibanoni sõdurit ja politseinikku, kellest 16 vabastati 18 kuud kestnud läbirääkimiste järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles