Suurbritannia rahandusminister peaministriks ei taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti rahandusminister George Osborne ja peaminister David Cameron (paremal).
Briti rahandusminister George Osborne ja peaminister David Cameron (paremal). Foto: SCANPIX

Suurbritannia rahandusminister George Osborne teatas täna, et ei kavatse David Cameroni järel peaministriks pürgida.

Rahandusminister kirjutas ajalehes Times, et pole selle töö jaoks õige inimene.

Osborne tegi jõuliselt kampaaniat Euroopa Liitu (EL) jäämise eest ja leiab seepärast, et pole õige inimene konservatiivide ühendamiseks.

Briti peaminister David Cameron kinnitas pärast seda, kui Ühendkuningriigi valijad otsustasid EL-ist lahkuda, et jätkab peaministrina oktoobrini, mil valitsevad konservatiivid valivad endale uue esimehe, kes esitab ühendusele lahkumisavalduse.

Osborne ütles eile, et Suurbritannia peaks aktiveerima Lissaboni lepingu lahkumisklausli alles siis, kui riigi jaoks on selge, kuidas hakkavad välja nägema selle tulevased suhted EL-iga.

Rahandusminister rahustas eile ühtlasi turge kinnitusega, et Suurbritannia majandus on otsuse järel Euroopa Liidust lahkuda selle väljakutsega toimetulemiseks nii tugev kui võimalik.

«Meil on olemas kõik vahendid mis tahes stsenaariumiteks,» ütles Osborne BBC vahendusel, hoiatades samas raskuste eest.

«Ühendkuningriigi rahvas hääletas neljapäeval EL-ist lahkumise poolt. See ei olnud see tulemus, mida ma tahtsin ja mille nimel ma kampaaniat tegin,» lausus rahandusminister. «Nüüd, pärast seda kui rahvas on rääkinud ja meie kõik, selles demokraatias, peame aktsepteerima tulemust ja viima nende juhised ellu.»

Referendumil toetas Suurbritannia lahkumist EL-ist 51,9 protsenti valijatest, 48,1 protsenti toetas liitu jäämist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles