Prantsusmaa hakkab migrante droonidega jälgima (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon Prantsusmaal Eurotunneli juures.
Droon Prantsusmaal Eurotunneli juures. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa võttis riiki Suurbritanniast lahutava Eurotunneli endapoolses otsas kasutusele soojusanduritega varustatud droonid – hoidmaks paremini silma peal Suurbritanniasse pageda üritavatel migrantidel.

Eurotunnel andis teada, et sammu kaaluti juba tükk aega alates tõsineva pagulaskriisi puhkemisest möödunud aastal. Nüüd aga viidi uuendus ellu kartusest, et tänu Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumist pooldavala rahvahääletusele suureneb sellevõrra saareriiki põgeneda üritavate inimeste arv.

Ettevõtte kõneisik rääkis, et droone rakendatakse lõikudel, kus meeleheitel migrandid on varem sageli jäänud rongi alla või saanud elektrilöögi. «Meil on juba 500 turvakaamerat ning liikumisanduritega tarad, samuti turvamehed,» lausus Eurotunneli esindaja. Kui selgub, et kusagil on sissetungija, saadetakse asja lähemalt uurima juba lendav droon. «Võime jälgida olukorda ning seejärel otsustada, kas sekkuda,» lausus prantslane.

Ehkki droonid ise ei saa siseneda tunnelisse, saab nende abil hoida silma peal tunneli sissepääsu ümbritseval ligi 20 kilomeetrisel turvatsoonil. «Tahame olla kindlad, et oleme muutusteks valmis – juhul, kui inimeste arv tulevikus suureneb,» rääkis kõneisik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles