Sipilä: Suurbritanniale leidub oma koht väljaspool ELi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä
Soome peaminister Juha Sipilä Foto: AFP/SCANPIX

Suurbritannia jaoks leidub kahtlemata oma koht väljaspool Euroopa Liitu, ütles Soome peaminister Juha Sipilä täna.

Tema sõnul lähtub EL sellest, et Suurbritannia lahkub pärast referendumit ühendusest. Suurbritannia viivitus EList lahkumise protsessi ametliku käivitamisega on põhjustanud arvamusi, et lahkulöömist lõpuks ei toimugi.

Peaminister David Cameron kinnitas täna Brüsselis, et Suurbritannia lahkub EList, kuid ei keera selga oma senistele partnerriikidele.

Sipilä hinnangul võetakse Suurbritannia ja ELi suhete kindlakstegemisel eeskuju erinevatest ELi ja kolmandate riikide vahelistest lepetest. «Usun, et seal on ka elemente (tööjõu) vabast liikumisest,» lausus Sipilä Brüsselis, kus algas kahepäevane Euroopa Ülemkogu.

Suurbritannia EList lahkumist pooldanud loodavad, et riik säilitab vaba ligipääsu ELi siseturule, kuid sellega seotud tööjõu vaba liikumine on nende jaoks vastuvõetamatu. Ühenduse liidrid on rõhutanud, et need kaks küsimust on omavahel lahutamatult seotud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles