Merkel ja Hollande kiitsid heaks Vene-vastaste sanktsioonide pikendamise (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa kantsleri Angela Merkeli sõnul teavitas ta eile Brüsselis toimunud Euroopa Liidu tippkohtumisel koos Prantsuse presidendi François Hollande'iga, et Prantsuse ja Saksa liidrid toetavad Venemaale kehtestatud sanktsioonide pikendamist.

«Ütlesime selgelt, et lepete täitmise olukorrast lähtudes tuleb sanktsioone kahjuks jätkata. Nende pikendamiseks takistusi ei ole,» ütles Merkel kolmapäeval teabetunnis pärast ülemkogu esimest päeva.

Eile ütles üks Euroopa diplomaatiline allikas Interfaxile, et riigijuhid kinnitasid ülemkogul Saksamaa ja Prantsusmaa seisukoha Vene-vastaste sanktsioonide pikendamise kohta. Agentuuriga vestelnu ütles, et nende arvates tuleb sanktsioonid siduda Minski lepete täitmisega ja neid võib üle vaadata lähtudes nii nende täitmise edenemisest kui ka olukorra halvenemisest.

Allikas kordas ka ülemkogu alalise eesistuja Donald Tuski avaldust, et ta kavatseb korraldada oktoobri ülemkogul EL-Vene suhete kohta eraldi arutelu. «Seda kavandatakse kui kõikehõlmavat strateegilist arutelu, mis ulatub pelgalt piirangumeetmetest palju kaugemale,» täpsustas allikas.

21. juunil koos käinud EL liikmesriikide alaliste esindajate komitee kooskõlastas Venemaale kehtestatud sanktsioonide pikendamise veel pooleks aastaks.

«Sanktsioone pikendatakse veel kuueks kuuks, nende tühistamist või pikendamist arutatakse, lähtudes Minski lepete täitmise käigust,» öeldi Interfaxile ülemkogul.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles