Lapimaa piiripunktid on muutunud migrandivabaks

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi asüülitaotlejate asjad möödunud sügisel Lahti pagulaskeskuses.
Iraagi asüülitaotlejate asjad möödunud sügisel Lahti pagulaskeskuses. Foto: SCANPIX

Soome idapiiri piiripunkte pole aprilli algusest alates ükski asüülitaotleja üritanud ületada, teatas riigi siseministeerium. Migrante pole märgata enam ka Tornio piiripunktis, mis ületas läinud sügisel oma tiheda inimvooga sageli uudiskünnise, kirjutas sel nädalal Soome rahvusringhääling YLE.

Mullu augustis hakkasid tuhanded asüülitaotlejad Rootsi ja Venemaa piirilt Soome jõudma, kuid inimeste hulk vähenes detsembri lõpus, kui Rootsi ja Taani oma piirivalvet karmistasid. See-eest läks aga liiklus tihedamaks Lapimaa piiripunktides Sallas ja Raja-Jooseppis.

Nüüd on mõlemal pool olukord rahunenud. Viimane piiriületus registreeriti Salla ja Raja-Jooseppi piiripunktis 10. aprillil, eelnevalt olid Venemaa ja Soome kokku leppinud, et kolmandatest riikidest pärit piiriületajaid tõkestatakse 180 päeva pikkuse perioodi vältel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles