Pariisi ooperilaulja hukkus Ukrainas venemeelsete separatistidega võideldes (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasõl Slipak.
Vasõl Slipak. Foto: http://www.francemusique.fr

Ukraina idaosas Donbassis hukkus läbi eile hommikul kella 6 paiku Ukrainast pärit Vasõl Slipak, kes pärast edukat ooperilaulja karjääri Prantsusmaal oli tulnud tagasi Ukrainasse, et võidelda vabatahtlikuna Paremsektori ridades.  

«Vasõl suri snaipri kuulist,» ütles Slipak komandör portaalile depo.ua, lisades, et tea, kas Slipak oli abielus või oli tal lapsi, kuna mees oli kuulunud tema brigaadi vaid nädala ning neil polnud veel võimalust lähemalt tuttavaks saada.

Slipak alustas laulmisega juba lapsena. Tema vanem vend oli see, kes pani ta kirja Lääne-Ukraina linna Lvivi koori, kirjutab euromaidanpress.com.

1994. aastal sai toona 20-aastane Lvivi konservatooriumi üliõpilane Slipak Prantsusmaal toimunud rahvusvahelisel võistlusel Grang Prix auhinna, mis viis omakorda lepinguni Bastille ooperimajaga 1996. aastal. Prantsuse publik pani talle ooperis «Hoffmanni lood» lauldud nelja kuradi rolli eest hüüdnimeks Mefistofeles.

Slipak elas küll Prantsusmaal, kuid hoidis pidevalt sidet ka kodumaaga. 2013. aastal alanud Euromaidani meeleavalduste ajal polnud tal töö tõttu siiski võimalik Ukrainasse sõita. Ajendatuna soovist oma kodumaad aidata jättis ta aprillis 2014 oma eduka, ligi kakskümmend aastat kestnud karjääri Pariisis ja sõitis Ukrainasse, kus liitus Paremsektoriga.

Mehe venna Oresti sõnul maetakse Slipak tema kodulinna Lvivi.

Slipakiga tehtud video, kui ta rindejoonel teenis:

Slipaki etteaste Mefistofelesena:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles