Moskva lükkas tagasi USA süüdistused ohtlikust manöövrist Vahemerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide lennukikandja USS Harry Truman.
Ameerika Ühendriikide lennukikandja USS Harry Truman. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium lükkas täna tagasi USA süüdistused, mille kohaselt üritas Vene sõjalaev häirida USA lennukikandja Harry Trumani operatsiooni Vahemerel.

«Kõik avaldused Jaroslav Mudrõi katsest segada lennukikandja Harry Truman operatsiooni on ebaprofessionaalsed. Vene valvelaev oli viie meremiili kaugusel ja selle tegevus ei saanud USA lennukikandja manöövreid mõjutada,» teatas Vene kaitseministeerium Interfaxile.

Vene kaitseametkonna sõnul asus Jaroslav Mudrõi USA lennukikandja kursist paremal.

Ühtlasi kutsuti Ühendriikide sõjaväge lõpetama ohtlikke ja ebaprofessionaalseid tegevusi ja pidama kinni rahvusvahelisest õigusest.

Vene kaitseministeerium juhtis kolmapäeval Ühendriikide tähelepanu USA sõjalaeva USS Gravely ohtlikule lähenemisele Vene sõjalaevale Jaroslav Mudrõi.

«17. juunil lähenes USA hävitaja Gravely ohtlikult 60-70 meetri kaugusele Vene valvelaevale Jaroslav Mudrõi vasakust pardast, lõigates selle kurssi ohtlikul kaugusel 180 m. Vene laev liikus rahvusvahelistes vetes kindlal kursil ja kiirusel sooritamata USA laeva suhtes mingeid ohtlikke manöövreid,» edastati kaitseministeeriumist Interfaxile.

USA lükkas süüdistused tagasi. Ühendriikide kaitseametniku sõnul lähenes hoopis Vene sõjalaev tahtlikult USS Gravelyle.

Ametniku sõnul näitas Jaroslav Mudrõi USA laevast kahe meremiili kaugusele jõudes piiratud manööverdusvõimet märkivat rahvusvahelist märguannet.

«Manööverdamine näitab, et Jaroslav Mudrõi manööverdamisvõime ei olnud tegelikult piiratud ja see näitas sihilikult valet rahvusvahelist märguannet,» lausus Ühendriikide ametiisik.

USA ametnike sõnul möödusid laevad teineteisest 288 meetri kauguselt. Venelaste hinnangul oli vahemaa 60-70 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles