Thbilisi: Gruusias kukkus alla Vene luurelennuk

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõjaväelane demonstreerimas septembris riigi territooriumi kohal allatulistatud Vene drooni ehk mehitamata ja relvastamata luurelennukit.
Gruusia sõjaväelane demonstreerimas septembris riigi territooriumi kohal allatulistatud Vene drooni ehk mehitamata ja relvastamata luurelennukit. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia siseministeeriumi esindaja kinnitusel kukkus Vene päritolu mehitamata ja relvastamata luurelennuk alla niinimetatud puhvertsooni lähedal, mis asub separatistliku Lõuna-Osseetia piiri lähedal.


«Eile [teisipäeval] kukkus Ahhalgori lähedal asuvas Odzisi külas alla Venemaa mehitamata luurelennuk,» ütles siseministeeriumi ametlik esindaja Šota Utiašvili AFP-le ja lisas, et lennuki rusud leidsid Gruusia politseinikud.

Venemaa president Dmitri Medvedev austas täna sõjas osalenud sõjaväelasi ning rõhutas Venemaa rolli turvalisema ja õiglasema Lõuna-Osseetia loomisel.

Lõuna-Osseetia peaprokuratuur aga kavatseb lisaks Gruusia presidendile Mihheil Saakašvilile kuulutada tagaotsitavaks ka riigi kaitseministri, siseministri ja Gruusia rahuvalvajate komandöri, vahendas Interfax.

Lõuna-Osseetia on varem teatanud, et saadab tagasiotsimiskuulutuse nendele riikidele, mis on Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustanud. Siiani on separatistlike Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust tunnustanud Venemaa kõrval vaid Nicaragua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles