Saksa välisminister: Nord Stream 2 võib teoks saada (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier.
Frank-Walter Steinmeier. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa on huvitatud maagaasi tarneallikate mitmekesistamisest ning kaalub Nord Stream 2 gaasijuhtmeprojekti elluviimist, ütles välisminister Frank-Walter Steinmeier täna Bakuus.

Nord Stream 2 toetab kuus riiki ja see võib teoks saada, ehkki on teada, et projektil on vastaseid, ütles Steinmeier pressikonverentsil.

Saksa majandusminister Sigmar Gabriel ütles varem, et Saksamaa toetab Nord Stream 2 ehitamist kolmel tingimusel.

Saksamaa toetab Nord Stream 2, kui see on seadustega kooskõlas, ei ähvarda gaasitransiiti läbi Ukraina ja ei piira gaasitarneid Ida-Euroopasse, sõnas asekantsler Gabriel.

Vene gaasihiid Gazprom ja viis Euroopa firmat sõlmisid möödunud aastal leppe Nord Streami gaasijuhtme laiendamiseks 10 miljardi euro eest. Projektiga tahetakse 2019. aastaks ehitada kaks lisajuhet olemasoleva kahe Nord Stream 1 gaasijuhtme kõrvale ning kahekordistada iga-aastast gaasimahtu 110 miljardi kuupmeetrini.

Ukraina ja Bulgaaria juhid sarjasid projekti

Petro Porošenko. Foto: SCANPIX
Petro Porošenko. Foto: SCANPIX Foto: GLEB GARANICH/REUTERS

Ukraina president Petro Porošenko arutas Bulgaaria peaministri Bojko Borisoviga maagaasi transporditeekondade mitmekesistamist ja sarjas Nord Stream 2 ehitust.

«Kohtumise tähtsaks teemaks oli Ukraina ja Bulgaaria koostöö piirkonna energiajulgeoleku tagamisel, sh kahe riigi maagaasi transporditee mitmekesistamine. Nad mõistsid hukka Nord Stream 2 ehitamise,» edastas Ukraina riigipea pressiteenistus kohtumise kohta.

Lisaks arutati Ukraina Euroopa Liiduga assotsieerumise lepinguga riikidele avanenud uusi vabakaubanduse võimalusi. Porošenko ja Borissov leppisid kokku tõhustada tööd järgmise valitsustevahelise majanduskoostöökomisjoni istungi ja piirkondliku ärifoorumi korraldamiseks Sofias.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles