Meedia: Kanadast saab NATO pataljonide neljas raamriik (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp.
Kanada lipp. Foto: SCANPIX

Kanadast saab USA, Suurbritannia ja Saksamaa kõrval neljas Baltimaadesse ja Poola saadetavate NATO pataljoni lahingugruppide raamriik, Ottawa saadab sõdurid Lätti, edastas meedia neljapäeval.

NATO kaitseministrid kiitsid juunis heaks nelja tuhandemehelise pataljoni saatmise Poola ja Baltimaadesse, et heidutada Venemaad ja tugevdada alliansi idatiiba. Lõplik otsus tehakse 8.-9. juulil Varssavi tippkohtumisel.

USA, Suurbritannia ja Saksamaa olid varem teatanud, et võtavad ühe pataljoni juhtimise enda õlule.

Pataljonid saabuvad oma uude asukohta Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola eeldatavasti 2017. aasta alguses ja hakkavad vahetuma iga poole aasta järel.

Kanada «loob ja juhib» kõrges valmisolekus brigaadi, mis «annab panuse NATO tugevdatud ettenihutatud kohalolekusse Kesk- ja Ida-Euroopas», teatas Kanada kaitseministeerium avalduses, lisades, et rohkem üksikasju avaldatakse järgmisel nädalal NATO Varssavi tippkohtumisel.

«Vastutustundliku partnerina maailmas seisab Kanada õlg-õla kõrval oma NATO liitlastega, kes tegutsevad agressiooni heidutamise ja rahu ja stabiilsuse tagamise nimel Euroopas,» teatas kaitseminister Harjit Sajjan avalduses.

Ottawa teadaanne järgnes USA presidendi Barack Obama üleskutsele Kanada parlamendis, milles ta ärgitas riiki suurendama panust NATO-sse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles