Michelle Obama on uhke, et USA võib saada naispresidendi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama
Michelle Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide esileedi  Michelle Obama sõnul on ta uhke, et selle aasta sügisel võib USA suure tõenäosusega saada naispresidendi.

Michelle Obama on visiidil Hispaanias, kus ta esines Madridis kõnega, edastab AFP.

«Võin uhkusega öelda, et veel sel aastal ja esimest korda ajaloos võib USA saada naispresidendi,» lausus proua Obama, kuid samas ei maininud demokraadist kandidaadi Hillary Clintoni nime.

Michelle Obama on Hispaanias koos kahe tütre ja emaga, esitledes samas oma algatust Let Girls Learn (Andke tüdrukutele võimalus). Tegemist on 2015. aasta märtsis alustatud projektiga, millega ta aitab maailma erinevate paikade teismelisi tüdrukuid saada haridust.

Michelle obama sõnas Madridi kõnes, et maailmas on 62 miljonit tüdrukut, kellel ei ole võimalusi saada haridust või see on vähene.

«Mõelge, olete 10 – 12-aastane ja keegi ütleb, et kuna oled tüdruk, siis ei ole sul rohkem haridust vaja. Nende tüdrukute unistused lõhutakse. Neid sunnitakse sageli väga noorena abielluma endast kaks korda vanema mehega ja nende tööks saab sünnitamine,» lausus Obama.

Michelle Obamat ja ta pereliikmeid võõrustab Hispaania kuninganna Letizia.

USA presidendivalimised toimuvad 2016. aasta novembri esimesel teisipäeval. Praeguse presidendi Barack Obama ametiaeg lõpeb 20. jaanuaril 2017.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles