Stoltenberg: NATO ei plaani Moskvaga koostööd ISISe vastu Afganistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
NATO peasekretär Jens Stoltenberg Foto: AFP/SCANPIX

NATO ei kavatse praegu teha Venemaa ja Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooniga (KJLO) Islamiriigi (ISIS) vastu suunatud terroritõrjekoostööd Afganistanis, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg usutluses Interfaxile.

«Meie suhteid Venemaaga mõjutaksid selged ja konstruktiivsed muutused Venemaa tegevuses, mis näitaksid selle ustavust rahvusvahelisele õigusele, enda võetud rahvusvahelistele kohustustele ja antud lubadustele,» ütles Stoltenberg.

«Nii et küsimus koostööst Venemaa ja KJLO-ga on praegu päevakorrast maas,» rõhutas ta, kommenteerides Venemaa ja KJLO avaldust valmisolekust teha USA ja NATOga koostööd võitluses ISISega Afganistanis.

«On selge, et stabiilne ja turvaline Afganistan on meie ühine huvi, kuid arvestades Venemaa agressiivset tegevust Ukrainas ei tule tavapärane koostöö enam kõne alla ja me otsustasime lõpetada praktilise koostöö Venemaaga,» ütles peasekretär.

«Jah, me põrkume Afganistanis üleilmsetele ja piirkondlikele väljakutsetele, mis puudutavad võrdsel määral nii NATOt kui Venemaad, nagu näiteks ebaseaduslik uimastikaubandus. Kuid kuni praktiline koostöö Venemaaga on peatatud, teeme me oma uimastikaubanduse vastu võitlemise võimekuse tugevdamiseks koostööd ÜRO uimastite ja kuritegevuse bürooga,» sõnas Stoltenberg.

«Sel viisil tegeleb NATO endiselt teravate julgeolekuküsimustega rahvusvahelise kogukonna tähtsaimate toimijatega, kuigi praktiline koostöö Venemaaga on peatatud,» sedastas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles