Putin on hilinenud kohtumisele nii Merkeli kui paavstiga - kas sama juhtub Niinistöga? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Vladimir Putin.
Angela Merkel ja Vladimir Putin. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin kohtub täna Soome ametivenna Sauli Niinistöga viimase suveresidentsis Kultarantas. Kohtumine peaks algama täna kell 15, kuid siiani on lahtine, kas see sel ajal ka toimub.

Putini hilinemine on laialdaselt teada. Teda on 2014. aastal pidanud ligi viis tundi ootama ka Saksa kantsler Merkel, toonase kohtumise teemaks oli kriis Ukrainas.

Soome president Niinistö on juba varemalt samuti Putinit ootama pidanud. 2013. aasta juuni visiidil Kultarantale saabus Putin kohtumisele kahe tunnise viivitusega.

Arutluse all oli toona kaubandussuhted, Süüria, koostöö piiril ja Arktika piirkonnas ning Soome äsja väljastatud kaitsepoliitika raport.

Sama visiidi käigus avalikustas Putin, et Edward Snowden asub Venemaal.

Hilinemine on ajalooliselt olnud poliitikas relv, millega näidata oma üleolekut. Lisaks Merkelile on Putin hilinenud ka näiteks kohtumistele paavst Fransiscuse ja kuninganna Elisabeth II-ga.

Üks tuntumaid kroonilisi hilinejaid oli ka briti poliitik Winston Churchill.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles