Bangladeshi edelaosas pussitati hindu preestrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiametnikud vahistasid Khaled Saifullahi, keda kahtlustatakse hindu õpetaja Ripon Chakrabarty tapmise organiseerimises. Chakrabarty raiuti juuni keskel surnuks oma kodus.
Politseiametnikud vahistasid Khaled Saifullahi, keda kahtlustatakse hindu õpetaja Ripon Chakrabarty tapmise organiseerimises. Chakrabarty raiuti juuni keskel surnuks oma kodus. Foto: Suvra Kanti Das/SIPA/Suvra Kanti Das/SIPA

Bangladeshi edelaosas Satkhiras pussitasid tundmatud ründajad reedel hindu preestrit, kes on kriitilises seisundis, teatas politsei.

Politsei eestkõneleja Atqul Haq täpsustuse kohaselt rünnati 48-aastast Bhabasindhu Royd templi territooriumil, kui ta magas.

"Nad pussitasid teda rindu ja selga. Mehe seisund on kriitiline ja me üritame teda toimetada Dhaka haiglasse," ütles Haq.

Päev varem tapeti samal moel üks hindu kloostritöötaja. Tegemist on järjekordsete rünnakutega usuvähemustele selles peamiselt islamiusulises riigis.

Bangladeshis raiuti juuni keskel surnuks 62-aastane hindu kloostritöötaja ja oma kodus tapeti samal moel matemaatikaõpetaja. Kuu alguses tapeti riigi lääneosas 70-aastane hindu preester ja loodeosas raiutu surnuks kristlasest poodnik. Riigi kaguosas Chittagongi linnas pussitati terrorismivastase politseiüksuse kõrge ametniku naist ja lasti ta lõpuks maha.

Suure osa veretöödest on omaks võtnud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liikmed või Al-Qaeda Lõuna-Aasia tiib, mis kõige tõenäolisemalt korraldas ka reedese terrorirünnaku Dhaka restoranile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles