ISIS tappis Bangladeshi rünnakus 20 välismaalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Bangladeshi julgeolekujõud tegid täna hommikul lõpu pantvangidraamale pealinna Dhaka kohvikus, vabastades vähemalt 13 pantvangi ja tappes kuus ründajat. 20 tapetud pantvangi olid välismaalased.

«Oleme leidnud 20 surnukeha. Suurem osa neist on teravate relvadega jõhkalt surnuks raiutud,» ütles brigaadikindral Nayeem Ashfaq Chowdhury.

«Kõik 20 pantvangi, kes tapeti, olid välismaalased,» ütles sõjaväe esindaja leitnant Shahab Uddin. «Suurem osa neist olid itaallased või jaapanlased.»

«Ka kolm päästetut olid välismaalased - üks jaapanlane ja kaks srilankalast,» ütles pressiesindaja.

Kaks politseinikku sai surma sissetungi alguses võitluses pantvangivõtjatega, kes olid tugevalt relvastatud ja lõhkekehadega varustatud.

Relvastatud isikud ründasid pealinna Dhaka jõuka Gulshani linnaosa välismaalaste seas populaarset kohvikut eile õhtul. Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

«Operatsioon on läbi. Olukord on täielikult kontrolli all,» ütles sõjaväe pressiesindaja kolonel Rashidul Hasan.

Pealetungi juhtinud eliitüksuse komandör Tuhin Mohammad Masud teatas, et kohvikus pantvangivõtjaid enam ei ole, aga mõni neist võib veel vabaduses viibida.

«Me lasime maha kuus terroristi,» sõnas Masud India telekanalile Times Now.

Päästeoperatsioon kestis üle 10 tunni. Esialgu püüti pantvangivõtjatega läbirääkimisi pidada, kui katsed vilja ei kandnud, asusid eriüksused rünnakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles