Soomlastes tekitab küsimusi Putini väide vägede eemale viimisest (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö.
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö. Foto: Reuters/ScanPix

Soomlastes tekitab küsimusi Vene presidendi Vladimir Putini väide, et Venemaa on tõmmanud oma üksused Soome piirist 1500 kilomeetri kaugusele.

«Tuletan teile meelde, et Venemaa on teinud otsuse ja selle ellu viinud: me oleme viinud oma väed Soome-Vene piirist 1500 kilomeetri kaugusele,» ütles Putin eile koos Soome presidendi Sauli Niinistöga ajakirjanikele esinedes.

Väide äratas imestust, sest see tähendaks, et väed on tõmmatud piirist kaugele Venemaa sisemaale, lausa Moksva taha.

Rahvusringhääling Yle arvas, et tegu on tõlkeveaga, kuid Kremli kodulehelt kontrollides selgus, et Putini lause sisaldab 1500 kilomeetri väidet ka vene ja inglise keeles.

Ka Soome presidendi kantseleist kinnitati, et tõlkeviga see ei ole.

Vene presidendi administratsiooniülem Sergei Ivanov seletas ajalehes Kommersant, et Putini lauses vägede eemaletõmbamisest ei räägita mitte sügavusest, vaid laiusest.

«Leningradi piirkonnast Murmanskini ei ole piiril üldse vägesid,» ütles Ivanov. Selgusetuks jäi aga, mida mõtleb ta vägede piiril olemise all.

Vene väed paiknevad Soome piirist 60 kilomeetri kaugusel Alakurtti sõjaväebaasis, aga ka Peterburis, Montšegorskis ja Murmanskis.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles