Anonüümne sõnum ähvardab sadu Iraani ajakirjanikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Sajad Iraani ajakirjanikud on saanud anonüümse tekstisõnumi, milles hoiatatakse välismaa vaenulike organisatsioonidega suhtlemise eest, vahendas uudisteagentuur ISNA.

«Igasugused kontaktid ja koostöö välismaal baseeruvate vaenulike organisatsioonidega meili või teiste suhtlusvahendite kaudu on kuritegu ja selle eest ootab kohus. See SMS on viimane hoiatus,» kõlab sõnum.

Iraani meedia andmetel sai selle sõnumi eile õhtul 700 ajakirjanikku ja avaliku elu tegelast.

Parlamendiliige Ali Motahari ütles, et sõnum on ajakirjanikud muretsema pannud.

«Luureministeeriumi küberpolitsei peab SMS-i päritolu välja selgitama ja avalikkust informeerima ning kohtuvõimud peavad süüdlase suhtes meetmeid rakendama,» ütles ta.

Mõned hoiatuse saanud ajakirjanikud on lubanud kaebuse esitada.

Iraani kodanikel on keelatud kontaktid teistes riikides tegutseva pärsiakeelse meediaga, seal hulgas nii BBC kui Ameerika Hääle pärsiakeelse toimetusega.

Alles tänavu aprillis mõisteti neli ajakirjanikku koostöö eest välisriikidega ja Iraani riikliku julgeoleku kahjustamise eest 5-10 aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles